1 april 2014

FÖRLAG Universal kontrakterar Simon Strömstedt

Universal Music Publishing har kontrakterat  Simon Strömstedt i ett exklusivt låtskrivaravtal.  Strömstedt är inblandad i den just släppta Summerburst-låten.

– Det känns enormt roligt att få chansen att jobba tillsammans med Simon, han besitter en enorm känsla för låtskrivande och vi är extremt stolta över att välkomna honom till Universal Publishing, säger Anders Korpi, Director of A&R på Universal Publishing.

Simon Strömstedt spenderar just nu dagarna i studion med ett antal co-writes och samarbeten.

Förra veckan släpptes låten We Are som är producerad av svenska producenten Sebjak, ett samarbete mellan Simon Strömstedt och Sebastian Jakobsson (Sebjak). Låten är den officiella temalåten för festivalen Summerburst, och släpps via Sony Music.

– Alltid sjukt roligt när två genier som Simon och Sebbe får göra musik tillsammans. Simons låtskriveri blandat med Sebbes produktioner kan inte bli annat än bra, fortsätter Anton Ericson, Creative Manager på Universal Publishing i ett pressmeddelande.

Lars Nylin

På bilden: Anders Korpi, Anton Ericson (Universal Publishing), Simon Strömstedt, Jonas Wikström (Universal Publishing)