1 april 2014

ARTIST LEGO-video från Avicii

Avicii får i dagarna rubriker för sjukhusbesök och VM-kopplingar. Här kommer en tredje orsak, nästa video är byggd i LEGO.

Tim ”Avicii” Bergling fick gångna helgen hoppa av Ultrafestivalen i Miami sedan han tvingats operera bort såväl gallan som blindtarmen. Men han fick även friska rubriker, han är involverad i den låt som ska agera avslutningsmusik efter VM i fotboll i sommar. Avicii kommer även att framträda vid avslutningen på Maracanastadion i Rio de Janeiro.

I dagarna är han han aktuell på hemmaplan med en annorlunda video till Addicted To You, producerad av Universal Musics inhousebyrå Creative Labs. Videon är gjord av Youtube-profilen Keshen8 och animerad i tekniken LEGO/Stop motion. Videon är en del av ett större projekt som går under namnet ”Channel 4”. I projektet har fyra Youtube-kanaler fått fria händer att skapa de officiella musikvideorna för albumet AVICII BY AVICII.

Lars Nylin