27 februari 2014

DIGITALNYTT MTG Radio satsar online

Tio helt nya radiokanaler startar när MTG Radio lanserar sin nya online-plattform för samtliga kanaler från MTG. De nya kanalerna heter: Bandit Metal, Bandit Classics, Power Street, Power Club, Fresh Sounds, Soul Classics, Star 60’s, Sar 70’s, Star 80’s och Indie 101.

Förutom dessa nya kanaler finns alltså samtliga övriga kanaler som drivs av MTG Radio tillgängliga på plattformen, och en ny funktion är att alla kanaler är kopplade till de aktuella artisternas flöden från sociala medier, d.v.s. plattformen aggregerar in information från sociala medier när specifika artister spelas.

Christer Modig, VD på MTG Radio, säger: ”Det känns som vi verkligen lyckats integrera våra radiokanaler med aktuell artistinformation och interaktivitet med programledarna i studion på ett sätt som ingen annan gjort tidigare. Genom att komplettera musiken med artisternas sociala flöden från Facebook, Instagram och Twitter så har vi skapat en sorts ”social radio” där artisterna blir lyssnarens närmsta vänner”.

Till en första början nås plattformen genom att man uppdaterar de befintliga radiokanalernas appar, men så småningom kommer allt att bytas ut mot en enda app.

Daniel Johansson