27 februari 2014

ARTIST Streamingrekord för Avicii

Aviciis Wake Me Up har nu slagit det mest spektakulära rekordet i musiktjänsten Spotifys historia. Låten har passerat 200 miljoner spelningar på Spotify och överträffar därmed Radioactive med Imagine Dragons, som streamats 182 miljoner gånger.

Efter att den släppts i september 2013 blev Wake Me Up den låt som snabbats nått 100 miljoner-strecket hos Spotify. Wake Me Up gick den gången in som etta på topplistorna på samtliga Spotifys 28 aktiva marknader (i dag finns tjänsten på 55 marknader).

Låten har i snitt spelats runt 850 000 gånger per dag och de städer där låten gått hetast är: Stockholm, Oslo, Göteborg, London, New York, Madrid, Malmö, Barcelona, Köpenhamn och Los Angeles.

“Jag är riktigt nöjd att vara den första artisten någonsin, som når upp till 200 miljoner spelningar på Spotify. Jag har haft ett helt fantastiskt år, så ett massivt tack till alla mina fans!”, säger Avicii i ett pressmeddelande från Spotify.

Lars Nylin