20 februari 2014

SKIVBOLAG All Time Low på besök hos Sound Pollution

Den här veckan gör det amerikanska bandet All Time Low entré på SverigeTopplistan. I tisdags hade Sound Pollution besök i Stockholm av bandet, vars spelning p.g.a. publiktrycket flyttats från Klubben till Arenan. Calle Schewen tog hand om bandets sångare och gitarrist Alex Gaskarth (bilden).

Under dagen gjorde bandet intervjuer och besökte bl.a Bandit, där Peter Kjellin och Sheriffen snackade med bandet. Bandet hann även med en skivsignering på Bengans, där över 500 fans väntade.

Pop-punkbandet All Time Low har ursprung i en förort till Baltimore, USA, och har gjort sig kända för sin lekfulla musik och en makalös live-energi. I september släpptes senaste albumet Don’t Panic: It’s Longer Now!, en nyutgåva av framgångsrika Don’t Panic [Hopeless Records / Sound Pollution] från 2012 som gick direkt in på en sjätteplats på Billboard 200 och sålde 48 000 exemplar redan första veckan.

All Time Lows debuterade 2005 med The Party Scene, ett projekt som tog fart när kompisarna Alex Gaskarth, Jack Barakat, Rian Dawson och Zack Merrick fortfarande gick på high school. Man blev snabbt kontrakterade av Hopeless Records och med bolagets första EP Put Up Or Shut Up (2006) samt genombrottsalbumet So Wrong, It’s Right (2007) banades vägen för gruppens framgångssaga. Succén fortsatte, senast med den framgångsrika fullängdaren Don’t Panic, som åter markerade bandets ständiga ungdomliga energi.

– Framgångsreceptet är enkelt, menar Calle Schewen. Det handlar om lekfull, amerikansk pop-punk med en enastående energi live. 

Claes Olson

Bilden: Sound Pollutions Calle Schewen tillsammans med bandets sångare och gitarrist Alex Gaskarth.