7 februari 2014

4 SNABBA Martin Qvarford / The Happy Hippo Family på MIDEM 2014

På årets MIDEM i Cannes gjorde det svenska indiepopbandet Happy Hippo Family ett showcase. Efter spelningen på Music At Noon-scenen utanför festivalpalatset ställde Musikindustrin 4 SNABBA till sångaren Martin Qvarford.

Hur kommer det sig att ni är här på MIDEM?

– Vi fick via ett nyhetsbrev veta om att man kunde skicka in en låt och vara med och tävla om att få spela på MIDEM 2014 – MIDEM and Sonicbids offer you the chance to perform at MIDEM 2014! Vi skickade in vår låt Mustache och kom topp tio i tävlingen, men vi gick inte ända fram. Men då hör de som arrangören av sig och frågade om vi ändå ville ha en showcase plats på festivalen och vi svarade självklart ja!

Det här är er första gång på MIDEM. Vad hade ni för förväntningar?

– Vi hoppades framför allt på att träffa nya samarbetspartners. Vi tror att genom att vara ute och spela i olika sammanhang och på olika platser så ökar kännedom om oss.  Vilket vi tror gör att vi kan lyckas bättre utomlands.

Vad hade ni för förväntningar på själva spelningen?

– Vi hade egentligen inte så jättestora förväntningar på spelningen. Från början visste vi inte så mycket om den och hade inte riktig koll på hur och var spelningen skulle äga rum. Men vi blev positivt överraskad! Vi var inte beredda på att det skulle vara så mycket folk som det ändå kom, så vi är mycket nöjda med spelningen och det kändes som att vi fick igång publiken.

Hur ser den närmaste framtiden ut för The Happy Hippo Family?

– Vi ska spela in massa nyskrivna låtar och hoppas på att få lite nya samarbetspartners. Vi ha ett samarbete med skivbolaget This Time Records i Japan, där vi redan har släppt två skivor. Vi spelade in en dokumentärfilm i Japan som vi kommer släppa små avsnitt från, i samband med att våra nya låtar ges ut under våren. Och så ska vi ut och spela lite mer i sommar!

Malin Jonsson