6 februari 2014

ARTIST Lyckad kampanj inför Linnea Henrikssons kommande utgivningar

På en spellista som finns upplagd på Spotify tolkar just nu ett flertal olika artister Linnea Henrikssons nyskrivna låt Cecilia, utsprungen ur Cornelis Vreeswijks Balladen om Herr Fredrik Åkare och den söta Fröken Cecilia Lind. på Spotify finns fem olika versioner av låten med Petra Marklund, Invader Ace, The Royal Concept, Marlene och John de Sohn.

Först i onsdags avslöjades det att låtskrivaren var Linnea Henriksson. Hemlighetsmakariet gjorde att det under några dygn spekulerades på Facebook om vem upphovshen är. Bland annat nämndes namn som Ulf Lundell, Kent, Eva Dahlgren och Agnes. Givetvis har spekulationerna i sig bidragit till ett ökat intresse för kampanjen, som bland annat genomförs för inspirera och uppmana folk att göra sina egen versioner av Linneas nästa singel Halmstad.  Både Linneas och hennes egen favoritversion kommer sedan släppas upp på Spotify. Personen bakom favoritversionen kommer även att få chansen att uppträda live på Spotifys huvudkontor i Stockholm.

– Det kan vara så himla svårt att komma igång och skriva musik, men ett av de bästa sätten att få inspiration är att lyssna på mycket musik själv, säger Linnea Henriksson. Något jag tycker är magiskt är när en och samma låt kan upplevas på oliks sätt genom olika tolkningar. Tolkaren berättar sin unika historia i varje version.

De släppta versionerna finns upplagda i en spellista på Spotify (länk nedan). Där kommer även originalet att läggas upp när det släpps nästa vecka. Till varje version publicerar Spotify en artikel om den aktuella artisten.

Sony Music genomför kampanjen i nära samarbete med Spotify.

– Det är jättekul att Spotify har varit med och stöttat kampanjen på ett så omfattande sätt, säger man på skivbolaget. De har hjälpt till i alla deras kanaler med allt från notifications, annonsutymme, sociala kanaler och redaktionellt innehåll inklusive intervjuer med de deltagande artisterna. Spotify har samtidigt passat på att testa nya verktyg, som den specialbyggda landningssida som innehåller en ny spelare där musiken går att spela utan att man loggar in.

14 februari släpps Linnea Henrikssons nya album Du söker bråk, jag kräver dans, uppföljaren till Linneas debutalbum Till mina älskade och älskare. Redan nu kan man förhandslyssna via Spotify där nya låtar den här veckan har lagts upp varje dag.

Claes Olson

Länk:

http://open.spotify.com/user/ceciliaofficial/playlist/4M5S2wcRvVDZ2j5FbZ9GAb