16 januari 2014

SKIVBOLAG Black Lodge kontrakterar Twilight Force

Den av Sound Pollution ägda etiketten Black Lodge har kontrakterat Twilight Force. I vår släpps debutalbumet Tales Of Ancient Prophecies.               

– Det var ett tag sedan vi kontrakterade ett för oss nytt band, konstaterar Johan Hargeby på Sound Pollution.

– Vi gjorde ju tidigare genom åren släppt väldigt mycket, som också varit väldigt extremt. Men för ett antal år sedan så tänkte vi om lite. Vi ville göra lite färre, men större releaser, med sådant som vi kunde bedöma ha en något bredare potential. Det visade sig fungera för till exempel Bullet, Kristet Utseende och Sabaton – för att bara nämna några.

– Nu tycker vi att vi har något riktigt bra att visa upp för alla våra internationella partners på MIDEM-mässan i Cannes, summerar Hargeby. Det känns grymt kul!

Med en uttalad ambition om att ”ta tillbaka den gyllene åldern för epic symphonic power metal” lades grunden till Twilight Force 2011. I sin musik satsar bandet på att kombinera starka melodier med orkestrala arrangemang och snabba tempon, i syfte att skapa en intensiv musikupplevelse och ”ett magiskt universum fyllt med förundran, heroiska berättelser och mytiska världar”.  Twilight Forces sångare Christian Hedgren har tidigare hörts även med bl.a Sabaton.

– Twilight Force debut är ett sjukt bra album som innehåller några riktiga överraskningar, menar Johan Hargeby. Men det får vi återkomma till när det är dags för release någon gång fram i vår!

Claes Olson

Länk:

http://www.youtube.com/watch?v=-xI-8kMYw14