14 januari 2014

FÖRLAG Daniel Alexander och Erik Hassle bakom Shakiras comeback

Daniel Alexander (tidigare Ledinsky) och Erik Hassle har skrivit Shakiras comeback-singel Can’t Remember To Forget You som släpps denna vecka. Låten är en duett med ingen mindre än Rihanna och är producerad av John Hill och Kid Harpoon.

Daniel Alexander och Erik Hassle har under det gångna året jobbat med material till Hassles kommande skivutgivning [Ten/RCA US] men har alltså även hunnit skriva en del låtar till andra artister.

Daniel Alexander, som under många år jobbade med A&R på svenska skivbolag (senast Razzia) är numera bosatt i Los Angeles, där han är verksam under titeln Director of A&R och Staff Producer för Atlantic Records. Som låtskrivare är han kontrakterad till Sony/ATV (medan Hassle alltså finns hos TEN).

Daniel är för närvarande i slutfasen av debutalbumet från hans eget band Happiness, det släpps senare i år på Atlantic, samt som producent för Kents kommande fullängdare.

Lars Nylin