8 januari 2014

MUSIKPRIS GAFFA-Priset 2013

Musiktidningen GAFFA har presenterat årets vinnare av GAFFA-priset, som röstas fram av tidningens läsare. Årets stora vinnare blev Håkan Hellström som satte nytt rekord med hela fyra vinnarstatyetter.

GAFFA:s läsare har utsett Håkan Hellström till såväl Årets svenska soloartist som Årets liveakt. Dessutom vinner både hans album och singel Det kommer aldrig va över för mig pris som Årets svenska album respektive Årets svenska hit.

– Tack! Jag känner mig oändligt ärad! Det här är ju en bekräftelse på att musiken har nått en hel del människor och som uppskattar den och det gläder mig enormt, säger Håkan Hellström.

Utöver de vinnare som röstas fram av läsarna delar GAFFA-redaktionen i år ut sitt specialpris till Popkollo. Motiveringen lyder: ”Det är en sak att prata om en mer jämställd musikbransch och att faktiskt göra något åt det. Popkollo har i tio års tid gått från ord till handling. Alltid med envishet och nyfikenhet och med en brinnande tanke om förändring. Vad som började med 19 besökare kom att bli en institution där både gammal som ung är välkommen och där några av Sveriges viktigaste artister återkommer för att dela med sig av sin kunskap.”

GAFFA-Priset 2013 / vinnare

Årets svenska album (presenteras av Hi-Fi klubben) Håkan Hellström Det Kommer Aldrig Va Över För Mig

Årets utländska album Jay-Z Magna Carta Holy Grail 

Årets svenska grupp Looptroop Rockers 

Årets utländska grupp Daft Punk 

Årets svenska soloartist Håkan Hellström 

Årets utländska soloartist David Bowie 

Årets svenska genombrott Linda Pira

Årets utländska genombrott Miley Cyrus 

Årets liveakt Håkan Hellström 

Årets svenska hit Håkan Hellström Det Kommer Aldrig Va Över För Mig 

Årets utländska hit Daft Punk Get Lucky 

Redaktionens specialpris: Popkollo

Claes Olson