19 december 2013

FÖRLAG Snowflake Music Publishing

På Musikförläggarnas föreningsstämma i november valdes Snowflake Music Publishing in som ny medlem. Förlaget drivs av Jocke Björklund, Alena Björklund och Fredrik Leetma.

Snowflake Music Publishing är ett relativt nytt musikförlag som genom att tillhandahålla en kreativ plattform specialiserat sig på att främst fungera som en brygga mellan Ryssland och Sverige – men även hela den övriga internationella musikindustrin.

Snowflake Music Publishing har tre delägare. Jocke Björklund innehar den kreativa rollen att få förlaget att rulla. Han har tidigare jobbat som både upphovsman och producent sedan tidigt 90-tal (Ace of Base Happy Nation, Jennifer Paige, Agnes, Danni Minogue m.fl.) och även varit kontrakterad som upphovsman av Murlyn Songs och EMI Music Publishing.

Alena Björklund är förlagets ansikte utåt mot den ryska marknaden. Hon har en större roll i Snowflake Music (produktionshuset), men är såklart även involverad i pitchningen av låtar till de projekt man jobbar med. Hon har sju år som artist i Ryssland som bakgrund. När hon flyttade till Stockholm blev hon manager för Jocke Björklund som producent mot den ryska marknaden.

Fredrik Leetma är ordförande och arbetar med att utveckla förlaget rent strategiskt. Han har ett stort intresse för musik och 20 års erfarenhet inom bankvärlden.

Claes Olson