5 december 2013

SVERIGETOPPLISTAN v 49 Lundells trettonde etta

Förra veckan gick One Directions Midnight Memories[SYCO / Sony Music] in som etta på albumlistan. Denna vecka petas britterna ner av Ulf Lundell, som med Trunk [Rockhead/Parlophone/Warner Music] får sin trettonde listetta. Ny etta på singellistan är Pitbull feat. Kesha med Timber [RCA/Sony Music].

Ulf Lundells listetta är hans trettonde i karriären, samlingar inkluderade. Första ettan var Kär och galen år 1982.

Nedanför Lundell och One Direction är listans mest intressanta förändringar julrelaterade. Loa Falkman klättrar från 34 till plats sex med Jul [Columbia/Sony Music] medan Michael Bublé tar steget från 23 till sju med Christmas (de luxe) [Warner Bros/Warner Music].

Att notera längre ner på singellistan är att den uppmärksammade nya singeln med Kartellen feat. TimbuktuSvarta duvor & vissna liljor [Sobule/Universal Music]- går in som nummer 47 på singellistan.

Ny etta på klassiska listan är Malena Ernman, vars I decembertid [Roxy Recordings/Universal] står för drygt halva försäljningen på den listan.

Lars Nylin