5 december 2013

SHOWCASE Premiär för FUME – Fume Unsigned Music Expo

På tisdag är det premiär för FUME – Fume Unsigned Music Expo, en ny plattform och mötesplats för nya artister/band samt musik- samt eventbranscherna, skapad av studenter på Musik & Eventarrangör vid Campus Nyköping. Premiären sker på le Bon Palais i Stockholm och alla i branschen hälsas varmt välkomna.

Projektgruppen bakom FUME består av studenter vid YH-utbildningen Musik & Eventarrangör på Campus Nyköping, där många musikbolag och event de senaste åren har rekryterat nytt blod till branschen. Ett av delmomenten i utbildningen är ett s.k. A&R-case, där studenterna har till uppgift att scouta en musikakt och i samspel med kursansvarige Claes Olson och David Mortimer-Hawkins, A&R-manager på Sony Music, sedan arbeta med att utveckla akten, för att i slutet av terminen presentera sitt case.

Showcaset och de samlingsalbum som släpps med artisternas/bandens spår är ett nytt inslag som i år har tillkommit i projektet på initiativ av studenterna själva.

– FUME är ett skyltfönster för talangfulla osignade musikakter och en mötesplats mellan dem och branschen, säger Kim Bauer, som i år är projektledare. Alla akter som medverkar i Fume har bearbetats av studenter vid utbildningen, finslipats och tweekats. Förarbetet är redan gjort, nu är det bara för musikbranschen att ta vid.

– Förutom showcaset släpper vi även samlingsalbum med såväl de studioinspelade spåren som inspelningar från showcaset. Dessutom spelar vi in en video och släpper en youtube-serie i talkshowformat.

Showcaset äger rum på le Bon Palais på Barnhusgatan 12 i Stockholm, 10 december kl. 16-19. Första akten går på scenen strax efter kl. 17. Ett tiotal akter framträder med en låt var.

– Akterna är fördelade på två scener i samma lokal på le Bon Palais. När ett band spelar på den ena scenen, riggar nästa band på den andra. Det kommer bli en högintensiv produktion och vi tror att det här är ett spännande sätt att paketera ett showcase på.

Ett brett spektra av personer från den professionella musik- och eventbranschen har bjudits in för att ta pulsen på framtidens nya och heta musikakter. De som kommer att medverka på årets FUME är Adée (R&B / pop), Drivvedsfolket (rock), Join The Riot (pop), Kim Vestin (pop), Mayleen (R&B / pop), Monday Kills (punk / pop / rock), Pheeyownah (experimental R&B), Project Elephant (alternative rock), Soulministeriet (soul / pop) och Three Green Trees (pop / rock).

Samtliga dessa akter medverkar även med på ett av de samlingsalbum som genom Comedia / X5 Music släpps digitalt. I februari släpps dessutom ett livealbum som spelas in på showcaset.

Hela showcasekvällen presenteras och videofilmas i talkshowformat, och sänds sedan under januari i en serie Youtube-avsnitt.

Fume bedrivs utan vinstintresse. Projektet genomförs i samarbete med bl.a Campus Nyköping, Comedia, X5 Music Group, Mintelligence, le Bon Palais, Gaffa, Anton Berg, Vitamin Well och Musikindustrin.

Lars Nylin

Länk:

www.fume.nu