5 december 2013

ORGANISATION Fyra miljoner till skivproduktioner

Jenny Wilson (bilden), jazzgruppen Musicmusicmusic och världsmusikartisten José Pereelanga, med rötter i Kongo, är exempel på artister vars skivor får stöd i den senaste utdelningen från Kulturrådet.

Kulturrådet fördelar vid andra ansökningsomgången för året drygt 4,1 miljoner kronor i produktionsstöd och internationellt marknadsstöd till 65 produktioner på 49 skivbolag. Andra exempel på fonogram som får stöd är Pastern av folkmusikartisten Mats Edén,
en inspelning av barnmusikföreställningen Marhaba Hej!, och BIS andra volym av Stenhammar string quartets. Teg Publishing erhåller internationellt marknadsstöd för Europalansering av indiegruppen Könsförrädares album Curse All Law.

Lars Nylin

Länk till hela listan: http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/beviljade_bidrag/Bidragsbeslut-2013/Fonogram1/