5 december 2013

BOKNING JoiaAgency och United Stage i samarbete

United Stage Artist ingår ett samarbete med JoiaAgency Scandinavian DJ Management AB, som det senaste året har profilerat sig som aktiv aktör inom främst elektroniska dansmusik (EDM). Samarbetet innebär att United Stage Artist fr.o.m. nästa år träder in som JoiaAgencys förlängda bokningsteam.

Enligt de två bokningsbolagen skapar det nya samarbete optimala möjligheter för att skräddarsy framträdanden efter de olika behov som finns hos festivaler, arenor, stadsfester, klubbar eller företagsevents.

Suget efter nya bokningsalternativ på den svenska marknaden är nästintill omättlig, konstaterar säger Ariya Miveh på United Stage Artist. Sverige leder i mångt och mycket utvecklingen inom housegenren och här har United Stage tillgång till en av marknadens intressantaste rosters.

Det här är ett utmärkt sätt att för oss att skapa ännu fler tillfällen att föra ut den explosivt växande scenen för elektronisk dans musik!

– Samtidigt skapar vi fler möjligheter för möten mellan artister och fans runt om i landet, menar Mivehs kollega Dennis Karlsson på United Stage. Det här kommer både på kort och lång sikt att innebära ett stort lyft för scenen för den elektroniska dansmusiken. Att DJ:s kommer ta ytterligare plats på etablerade festivaler och nya scener är redan ett faktum. Nu tar vi ett kliv till.

JoiaAgency kommer liksom som tidigare sköta alla artistrelationer i sin verksamhet och samtidigt arbeta vidare med sina konceptpartners.

– Vi är mycket glada över att United Stage kan ge oss understöd i säljarbetet för våra artister, säger Jonas Sellberg och Thomas Svanström på JoiaAgency. Det här gör att vi kan öka vår fokusering på att utveckla vår befintliga roster samt hitta och utveckla morgondagens stjärnor på den svenska dansmusikscenen.

– Tre års stenhårt arbete har lett till att vi har gjort oss ett namn i branschen, konstaterar Thomas Svanström. Att United Stage nu går in i ett samarbete med oss och tar på sig en roll som bokningsagent åt våra artister kommer betyda mycket för både oss och våra artister.

– Att få arbeta med just United Stage ser vi som en stor fördel, summerar Jonas Sellberg. Deras koppling till svenska artister och svensk underhållning är imponerande!

JoiaAgency representerar idag Anna Cross, Benji Of Sweden, Cazzi Opeia, CHASE, Chris Melin, Daniel Pereaux, Daladubz, DonTomaso, Dödselectro, Eric Amarillo, Filip Jenven, Kristina Gern, Kuddrum by Somewear Clothing, Lunde Bros., Malin Ross, Mick Kastenholt, Natalia Barbin, PANG! Och Tom Bola.

I Skandinavien representerar man även Albin Myers, Alex Rosta, Alf Tumble, David Tort, DJ Ralph, House Of Wallenberg, Jerry Rekonius, John Dahlbäck, Joseph Armani, Martin Björk, Nari & Milani, Rasmus Faber, Simone Vitullo  och StoneBridge.
Dessutom representerar JoiaAgency följande koncept och turnéer: Absolut Greyhound Tour, Bad Things by Corona Extra, Chase The Sun by Bacardi Razz, Do You Feel Lucky?, JD Honey DJ Sessions by Jack Daniels, Malibu presents Swedish Heat 2013, Rebels of the Fifth Element (not signed), The Female DJ Revolution powered by Smirnoff Ice, Turn Up The Night by Miller och Unbottle by Carlsberg.

Claes Olson