29 november 2013

DIGITALNYTT Revibe lanserat i hela Norden

Den svenska streamingtjänsten Revibe, fokuserad på elektronisk musik, har lanserats i samtliga nordiska länder. Bakom tjänsten står Johan Bååth, Magnus Berg och Johan Wallberg.

Personerna bakom bolaget beskriver tjänsten på följande sätt:

”Vi alla brinner givetvis för den elektroniska musikscenen och anledningen till att vi startade Revibe var att det inte fanns en naturlig plats att gå till för att lyssna på den musikgrenren och hålla sig uppdaterad om vad som släpps dagligen. Vi har samlat allt på en och samma plats och vill erbjuda mer än bara en streamingtjänst. Vi har integrerat DJ-verktyg så våra användare kan interagera med musiken och just nu jobbar vi på att få in fler community-funktioner för att Revibe ska bli den där naturliga platsen att gå till om man vill mer än bara att lyssna på några låtar på vägen till jobbet.”

Planen är att expandera till ytterligare marknader under 2014, främst Storbritannien, Tyskland och Holland. Men USA finns också med i planen, där den elektroniska musikscenen exploderat under den senaste tiden. Revibes mål är att driva en streamingtjänst som ska innebära en djupare musikupplevelse för användarna och skapa en form av ”prosuming” där användarna själva är med och utvecklar innehållet.

Daniel Johansson