27 november 2013

JURIDIK Hives förlorade mot Tambourine

The Hives förlorade även i den senaste domen i den så kallade  ”Tambourinehärvan.” Bandet blir nu skyldiga att betala 3,8 miljoner kronor till Tambourine i rättegångskostnader, plus den halva miljon som Tambourine studios har begärt.

I domen, som är en del av en uppmärksammad tvist mellan Tambourine Studio i Malmö och The Hives och kopplingar till flera andra artister,  konstaterar tingsrätten att avdrag för det slags tjänster som Tambourine Studios tillhandahållit inte har stöd i svensk lag. Därtill anser tingsrätten att The Hives ställde sina krav på avdrag för sent.

I april 2013 år dömdes The Hives att betala 18,9 miljoner kronor till The Cardigans, och dessutom rättegångskostnaderna. The Hives har överklagat domen. Gruppens Niklas Almqvist säger efter den senaste domen till Expressen.

– Vi kommer att överklaga och får sätta oss in i domen nu. Men domen gör vår ekonomi ännu mer pressad än tidigare.

Lars Nylin