26 november 2013

FÖRLAG YouTubepris till Kennels Sarah Lundbäck-Bell

Vid det första YouTube Music Awards gick det största och mest prestigefulla priset Video Of The Year till den Sydkoreanska tjejgruppen Girls Generation för deras I Got A Boy, detta i konkurrens med bl.a Demi Lovato, Justin Bieber och Miley Cyrus. Bland låtskrivarna finns svenskan Sarah Lundbäck-Bell.

Låten I Got A Boy skrevs i Stockholm under  ”Camp FantAsia”, ett årligen återkommande writing camp i The Kennel Studios som bygger på ett samarbete mellan det oberoende musikförlaget The Kennel, Universal Music Publishing och det Koreanska skivbolaget SM Entertainment. Under detta camp 2012 skrevs I Got A Boy av Sarah Lundbäck-Bell tillsammans med engelsmannen Will Simms och norska Anne Judith Stokke Wik.

The Kennel har även stora framgångar just nu i Indonesien. Studion/förlaget har bidragit med sju av 12 låtar när landets X-Factor-vinnare Fatin släppt albumet For You med en förhandsbokning på 150 000 och föga överraskande omedelbar etta på albumlistan.

Lars Nylin