21 november 2013

KLUBB Nyköpings Musik- och Eventarrangörselever tar Mittwoch till Stockholm

2006 bestämde sig tre ambitiösa studenter på Campus Nyköpings Musik- och Eventarrangörsutbildning för att arrangera en musikklubb för ”up-and-coming-artister”. Idag är det för studenterna på utbildningen att två onsdagar per år arrangera Mittwoch med konserter och evenemang på scenen i Nyköping, men i år gästar Mittwoch Stockholm för första gången.

Genom åren har Mittwoch tidigare gästats av bland andra Miss Li, Kapten Röd, Veronica Maggio och Dead by April. Årets Mittwoch arrangeras på Nalen Klubb i Stockholm 27 november och på scenen står Generalerna, Rideau och Hängslena Brinner.

Generalerna består av sex medlemmar från Karlstad, Sala och Örebro. De bjuder på ett poprockigt ös och har bland annat släppt singeln Kvartifem. I januari släpps bandets debutalbum Gator från förr.

– Det känns verkligen skitskoj att spela på Mittwoch och inleda ett samarbete med framtidens arrangörer inom musikindustrin”, säger Generalernas frontfigur Björn Wallgren.

Rideau är ett nyetablerat rock’n’roll-band som, paradoxalt nog, beskriver sig själva som ”en duo bestående av fem personer”. Bandet har rötter i I’m From Barcelona, hade sitt första rep i augusti i år och har i höst släppt debutsingeln Standing Still.

Stockholmsbandet Hängslena Brinner är ett nutida proggband som på sitt självbetitlade debutalbum har som ambition att uppdaterad den svenska proggen. Bandet bildades 2011 och använder sin musik för att nå ut med sina kritiserande eller provocerande budskap.

– Efter nästa veckas kväll på Nalen klubb arrangeras nästa Mittwoch 5 mars 2014, hälsar Josefin Engström, Johanna Fesahaye, Elvira Matz, Jennifer Melin och projektledaren Nicklas Högberg i arrangörsgruppen.

Claes Olson

Länk:

http://mittwoch.se/