21 november 2013

GULD & PLATINA Bastille

I lördags spelade kvartetten Bastille på ett utsålt Arenan i Stockholm. I samband med detta träffade Universal Music bandet för överlämna en platinaskiva för försäljningen av succésingeln Pompeii [Virgin / Universal Music] som nyligen tilldelats tre gånger platina.

I Sverige innehar Pompeii rekordet som etta på den officiella streaminglistan, där den låg i topp hela sju veckor.

I Storbritannien debuterade singeln på andraplats på singellistan. Debutalbum Bad Blood, som utöver Pompeii och titellåten även innehåller bl.a. Overjoyed och Flaws, gick som platinasäljare direkt in på den brittiska albumlistans förstaplats.

Bastille har under året besökt Sverige vid två tillfällen, utöver Arenan-konserten även på Hultsfredsfestivalen i Stoxa i somras. Bandet bildades i London 2010 och var från början ett soloprojekt av medlemmen Dan Smith. När hans goda vänner Chris Wood, William Farquarson och Kyle Simmons anslöt sig blev man den kvartett som idag är ett stor namn världen över.

Claes Olson

Bilden: Personal från Universals svenska kontor träffade i lördags Bastille för att överlämna trippel platina på Arenan i Stockholm.