21 november 2013

ARTIST The Happy Hippo Family till Japan och MIDEM

Nästa månad beger sig örebrobandet The Happy Hippo Family till Japan för en åtta dagar lång turné med klubbspelningar, radioframträdanden och skivsigneringar. I samband med turnén släpper man albumet Cherries & Cheese (Japan Edit) [ThisTime Records] exklusivt på den japanska marknaden.

Efter att tidigare i år ha spelat på bl.a Bråvallafestivalen och Debaser Slussen i Stockholm satsar nu The Happy Hippo Family på att göra sin första Japan-turné 7-15 december.

– ThisTime Records fyller 10 år och frågade helt enkelt oss om vi ville släppa våran andra japanska skiva i samband med jubileumsfesten och dessutom få komma och spela på plats under firandet, berättar bandets gitarrist Rickard Andersson. Vi sa att vi gärna kommer om de kunde fixa fram fler speldatum och då gjorde de det…

– Så nu släpper vi en ny skiva i Japan och åker dit och drar av ett gäng svinbra spelningar. Sen har vi bokat upp några möten med ytterliga några japanska musikföretag som vi eventuellt börjar samarbeta med under 2014. En liten pojkdröm som blir förverkligad, skulle jag nog kunna påstå lite skrytsamt sådär…

Det exklusiva japan-albumet Cherries & Cheese (Japan Edit) kommer att bestå av tidigare outgivna låtar, alternativa remixer och en inspelad akustisk session.

För närvarande arbetar The Happy Hippo Family med inspelningen av bandets andra fullängdsalbum, vars låtmaterial kommer att presenteras live för första gången MIDEM i Cannes i februari.

Claes Olson

Länk:

www.youtube.com/watch?v=neKZ_ympwsA