7 november 2013

GULD & PLATINA Imagine Dragons

I samband med att Las Vegas-kvartetten Imagine Dragons i tisdags gav en utsåld konsert på Arenan i Stockholm passade Universal Music på att överlämna en platinaskiva för försäljningen av debutalbumet Night Visions [Interscope / Universal Music] i Sverig . Dessutom belönades man för fyra gånger platina av hitsingeln Radioactive.

Debutalbumet Night Visions har sålts i över 1,5 miljoner exemplar på hemmaplan i USA och Imagine Dragons tillhör årets största genombrottsband även internationellt. Inte mindre än fyra singlar från debutalbumet har belönats med platina: On Top Of The World, It’s Time, Demons och Radioactive. Debutalbumet har, utöver i Sverige och USA, även sålt platina i bl.a. Österrike, Kanada och Portugal.

Bandets fyra medlemmar Dan Reynolds, Ben McKee, Wayne ”Wing” Sermon och Dan Platzman har det senaste året besökt Sverige fyra gånger år. Efter sitt framträdande på  Skavlan  i februari har man spelat på Debaser Medis, Hultsfredsfestivalen och nu senaste Arenan i Stockholm.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Martin Glemme (Universal Music), Wayne Sermon (Imagine Dragons), Dan Reynolds (Imagine Dragons), Dan Platzman (Imagine Dragons), Niklas Torsell (Universal Music), Ben McKee (Imagine Dragons) och Anders Lindberg (Universal Music)