1 november 2013

ARTIST Avicii dubbel platina i USA

Megastjärnan Avicii levde upp till allas höga förväntningar med sitt debutalbum True som befäste den 24-åriga svenskens plats på den internationella musikscenen. Singeln ”Wake Me Up” har nu lyckats erövra förstaplatsen på prestigefulla Billboard Top 40, intagit andraplatsen på Billboard Hot 100 och samtidigt gått platina i 22 länder, med sex miljoner singlar sålda världen över.

Även på hemmaplan visar fansen sitt stöd. Albumet True har gått platina och på endast tre minuter sålde biljetterna slut till Aviciis spelning på Tele2 Arena som äger rum den 28 februari. En extrakonsert inom ramarna för #TRUETOUR kommer hållas den 1 mars. Senast Avicii stod på en svensk scen för en solospelning var för över två år sedan.

Singeln Wake Me Up har gått dubbel platina i USA. En kommande spelning är nu inbokad på legendariska Hollywood Bowl i Los Angeles den 9 november.

Lars Nylin

Foto: Alex Wessely