22 oktober 2013

STIM Music Expo lockade 800

STIM Music Expo fortsätter att samla bransch, låtskrivare och även allmänhet. Årets expo, på Münchenbryggeriet i Stockholm, lockade 800 personer till paneldebatter, presentationer, intervjuer och allmänt mingel.

Dagen inleddes av att STIM:s VD Kent Muldin intervjuades expots konferencier Ika Johannesson följt av ett inledningstal där Sarah Dawn Finer berättade om sin resa som låtskrivare. Därefter följde genom dagen paneldiskussioner om allt från den digitala revolutionen och synkar till demodissekerande – liksom ett antal scenintervjuer med exempelvis Bobby Ljunggren, Timbuktu och låtskrivarna Patrik Berger/Linus Eklöw.

Allt avrundades av att låtskrivarduon Carl Falk och Rami Yacoub fick ta emot Stims utmärkelse Platinagitarren för sina exceptionella framgångar under året.

Årets utställare i samband med expot var Musikförläggarna, Export Music Sweden, Skap, Sami och Kulturama.

En fylligare rapport från Stim Music Expo kommer i nästa nyhetsbrev.

Lars Nylin