19 september 2013

KONSERT Stödgala till minne av Michael Sundén

Fredag 8 november arrangerar Jesper Lindgren med sitt band Velvet in Sane galan Stjärnfall på Gamla Teatern i Östersund. Till minne av den tidigare i år tragiskt bortgångne managern Michael Sundén och till stöd för Hjärt-Lungfonden spelar Nicke Borg, State Of Drama, Robert Dahlqvist, Las Divas och arrangerande Velvet In Sane.

Förra året arrangerade Jesper Lindgren galan Stjärnfall tillsammans med Juliaresan för Barncancerfonden, som fick in 43 000 kronor.

– Nu har jag beslutat mig att skapa galan Stjärnfall ännu en gång, som en hyllning till min manager Michael Sundén som i april i år avled efter en olyckshändelse när han var på turné med Crashdiet.

– Michael Sundén var en fantastisk människa, en av de bästa jag träffat. Jag kom i kontakt med honom tillsammans med mitt gamla band när jag och en vän mailade runt, ringde, skickade brev runt till olika management och skivbolag… En av de som svarade på en gång var Michael Sundén. Han visade mycket stort intresse redan från start, så vi började arbeta tillsammans. Michael blev snabbt en fadersgestalt och familjemedlem. Med denna gala så vill jag visa hur mycket Michael verkligen betydde för mig, för svensk musik och för världen!

– Inget var omöjligt för honom, även om det inte gick så skulle det gå i alla fall! Han var en av dom första personerna som sa att han verkligen trodde på det jag gjorde, han trodde verkligen på mig! Han gav mig hopp om mina drömmar och satte dom i brand igen! Nu har jag bildat ett nytt band som heter Velvet In Sane och det är tillsammans med dom andra i det bandet som jag skapar denna konsert!

Michael Sundén arbetade genom åren även med bland annat Backyard Babies och Mando Diao samt Ronnie James Dio.

– På grund av de hjärtproblem han led av några år så har jag valt att skänka alla pengar som vi får in oavkortat till hjärt-lungfonden, förklarar Jesper Lindgren.

Konferencier på Stjärnfall 8 november är Anders Tengner. Galan arrangeras med stöd av bl.a Studiefrämjandet, André Djurberg och Anders Mellgren.

Claes Olson

Bilden: Jesper Lindgren