18 september 2013

FÖRLAG Sony/ATV förlänger med Avicii

Sony/ATV har förlängt avtalet med sin för ögonblicket hetaste kompositör, Tim ”Avicii” Bergling. Det nya avtalet presenteras samma vecka som Aviciis nya album True släpps (PRMD/Universal Music).

Avicii skrev ursprungligen avtal med dåvarande EMI Publishing år 2010. Nu förlängs ett avtal som i ett internationellt pressmeddelande beskrivs som ”long-term” och som täcker hela Aviciis katalog – inklusive den aktuella jättehiten Wake Me Up, som enligt Sony/ATV nu passerat fyra miljoner sålda exemplar i världen.

Sony/ATV:s Johnny Tennander säger:

Det är fantastiskt kul att vi har förlängt med Tim och vi är såklart enormt stolta. Resan som han gör är helt otrolig och jag tycker att han skriver svensk musikhistoria just nu. Känslan med Tim och hans manager Ash har alltid varit att ingenting är omöjligt och det tycker jag att de verkligen bevisar nu. Jag tycker också att han suddar ut musikaliska gränser och verkligen tar saker framåt, vilket är väldigt inspirerande. Vi ser väldigt mycket fram mot den fortsatta resan.”

Aviciis manager Arash ”Ash” Pournouri tillägger:

”Sony/ATV har har på nära håll följt vår utveckling till internationell stjärnstatus och jag är glad att de förstår hur de ska stötta oss i vad som är bäst för Aviciis fortsatta karriär.”

Johnny Tennander är med titeln A& R Europe SVP del av Sony/ATV:s europeiska A&R-team. Där finns också kollegan Lasse Ewald som arbetar med songpitchning med europeiskt perspektiv. Båda är baserade i förlagets Stockholmskontor.

Lars Nylin