9 augusti 2013

ORGANISATION Buma/Stemra anlitar ICE

Det holländska musiksällskapet Buma/Stemra har undertecknat ett 5-årigt kontrakt med Stockholmsbaserade International Copyright Enterprise Services AB (ICE), vilket innebär att ICE ska processa Buma/Stemras nationella och internationella repertoar.

Kontraktet löper över 5 år och innebär att ICE, med sin databas innehållande multi-territoriell information avseende ägandeförhållande av musikaliska verk, ska processa Buma/Stemras nationella och internationella repertoar. Överföringen av Buma/Stemras repertoar har redan startat. Verken förväntas vara redo för bearbetning första kvartalet, 2014.

Hein van der Ree, VD på Buma/Stemra säger i ett pressmeddelande ”Our cooperation with ICE is a very important strategic step. Buma/Stemra constantly strives to improve the cost efficiency and effectiveness of its services, now and in the future. The cooperation with ICE is essential for the realisation of a central international database, to gradually replace a number of local databases, and this enables us to realise our organisational goals: optimal service to our members and efficient documentation of music authors and music publishers’ rights.” ”Our mission is to enable efficiency in the music Industry, to have high customer satisfaction and to add value to Music Rights Holders. Signing up Buma/Stemra as a customer for ICE is a major milestone in pursuing our goals.  Buma/Stemra has a history of being a strong front runner in terms of outsourcing back office services and seeking new ways of running its business and we are very proud and honored to sign this 5 year contract today” säger Carsten Drachmann, VD på ICE.

Lars Nylin