26 juni 2013

SKIVBOLAG Christer Sjögren tillbaka på EMI/Frituna

Christer Sjögren återvänder nu till EMI-ägda Frituna, där han just börjat förarbetet med ett nytt album.

Det är jättekul och spännande att vara tillbaka på Frituna” säger Christer Sjögren i ett pressmeddelande. ”Jag har många underbara minnen från mina år här både med Vikingarna och som soloartist och känner en härlig och positiv entusiasm från det nya teamet på Frituna.

Vikingarna sålde makalösa 11 miljoner album under sin långa karriär och bandet gjorde sin sista spelning 2004. Första soloalbumet med Christer Sjögren kom redan 1989, och sedan dess har han visat en imponerande mångsidighet som artist. Pop, schlager, country, rock’n’roll, andliga sånger, visor, julskivor – Christer Sjögren har alltid varit öppen för nya utmaningar.

”Vi ser verkligen fram mot det nya samarbetet med Christer Sjögren”, säger Figge Johansson, katalog- och säljansvarig på EMI. ”Förutom att vara en av Sveriges mest älskade artister så är Christer en synnerligen inspirerande, passionerad och ödmjuk person. Calle KindbomFrituna och jag är mycket stolta över förtroendet”.

Christer Sjögren börjar inom kort förarbetet med sitt nya album på Frituna.

Lars Nylin

På bilden fr.v. Figge Johansson, katalog- och säljansvarig EMI Sverige, Stefan Blom, Chairman & President EMI Nordic, Christer Sjögren och Calle Kindbom, Frituna.