20 juni 2013

FESTIVAL Föreläsare på Live At Heart

I samarbete mellan Live at Heart och Musichelp kommer det under årets festival i Örebro 4-7 september att anordnas seminarier rörande musikindustrin och kreativa näringar.  Den första bekräftade föreläsaren är Jay Frank från amerikanska musikboaget DigSin, som kommer att föreläsa om morgondagens låtskrivande och framtidens musikindustri.

Jay Frank är vd för det nyskapande musikbolaget DigSin i USA, som startades efter publiceringen av Franks böcker FutureHit.DNA och Hack your hit. FutureHit.DNA har toppat statistiken som den mest sålda boken om låtskrivande på Amazon.com och är idag del av kurslitteraturen på flera college och universitet världen över. Boken handlar om musikkonsumtion i dagens teknologiska samhälle och hur låtskrivandet har förändrats i och med att publiken lyssnar på nya sätt. Hack your hit är en bok med praktiska tips på billiga och bra marknadsföringstrix i den digitala tidsåldern.

Musikbolaget DigSin (”Digital Single”) har en affärsmodell som i likhet med svenska 100songs bygger att enbart släppa och marknadsföra digitala singlar. Redan ett år efter starten fick bolaget en listetta i Storbritannien.

Tidigare har Jay Frank bl.a varit A&R på Ignition Records, Vice President på Yahoo Music och musikstrateg på MTV Network’s CMT. Han har de senaste åren föreläst på bl.a MIDEM, CMJ, SXSW, Candian Music Week, MusExpo och New Music Seminar.

– Det känns fantastiskt att vi kan börja vårt seminarieprogram genom att presentera en föreläsare med sådan dignitet som Jay Frank, säger Peter Åstedt på Musichelp. Vi har i två års tid försökt få hit honom till Sverige att föreläsa känns otroligt att vi äntligen lyckas. Det är också bra med att få en föreläsare som både kan låtskrivande och den nya digitaliserade musikindustrin. Det här passar alla musiker på något sätt, fortsätter Peter.

Jay Frank och DigSin är just nu Sverige-aktuella även på andra sätt. I våras kontrakterade DigSin det svenska bandet Like Swimming, vilket var bolagets första avtal med en artist utanför USA.

Claes Olson