7 juni 2013

SVERIGETOPPLISTAN v. 23 Stark start för Oskar Linnros

Gyllene Tiders Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] och Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton Can’t Hold Us [Macklemore / Warner Music] behåller det fasta greppet om sina förstaplatser på SverigeTopplistan. Men under dessa märks ett antal vassa svenska nyheter som kanske kan röra om i toppskiktet.Universal Music har en stark vecka med tre nykomlingar på albumlistans topp 10, bästa nyhet på singellistan liksom även en ny etta på den klassiska listan.

Oskar Linnros inleder starkt med nya albumet Klappar och slag [Universal/Universal] på plats 3. Linnros  nya singel Från balkongen [Dundra publikationer/Universal] är samtidigt på plats 26 bästa nykomling på topp 60. Mer från Universalhuset: The Refreshments är ny nummer 4 med hyllningsplattan Let It Rock – The Chuck Berry Tribute [Ninetone Records/Universal], Ane Bruns färska samling Songs 2003-2013 [Balloon Records/Universal] går in som nummer 6, Dark Tranquillity är ny nummer 9 med Construct [Century Media/Universal]. Mellan dessa klämmer sig dansbandet Casanovas in med Sommar i Sverige på placering 7 [Atenzia/Budgetgrossisten].

Ny nummer 1 på klassiska listan är Lisa Batiashvili/Christian Thieleman med albumet Johannes Brahms/Clara Schumann [DG/Universal]. Universal märks även på Midpricelistan eftersom en ABBA-kampanj gör att sju av tio titlar är just ABBA med Arrival i topp [Polar/Universal].

Ny nummer 1 på DVD-listan är Judas Priest med Epitaph – Live [Epic-Legacy/Sony Music].

Lars Nylin