4 juni 2013

KAMPANJ Hungerhjälpen gav 12 851 649

Lördagens direktsända gala från Berns i Stockholm var kulmen för kampanjen Hungerhjälpen där Avicii och dennes manager Ash Pournouri i början av mars la grundplåten i form av en donation på en miljon euro. Under kvällen uppträdde Avicii, Oskar Linnros, Agnes, Ansiktet och Petra Marklund. Målet var att engagera det svenska folket och det svenska folket svarade miljonfalt.

Radiohjälpens generalsekreterare, Per Byman, kommenterar i ett pressmeddelande:

Hungerhjälpen är en helt ny kampanj, med nya aktiviteter och ett helt nytt upplägg jämfört med alla andra insamlingskampanjer som gjorts i Sverige, och att under första året kunna samla in 12 851 649 kronor är fantastiskt bra. Svenska folket har visat ett otroligt engagemang och kommit med spännande insamlingar och har verkligen visat sin solidariska sida. Nu börjar arbetet med att genomföra projekten och se till att verkligen fler barn kan somna utan att vara hungriga. Vi har redan några projekt igång, där vi bl a satsar på att förebygga undernäring genom att förbättra jordbruk eller genom att undervisa befolkningen i hur man känner igen och behandlar undernäring hos barn. Och det är allas bidrag tillsammans som kommer att göra skillnad för de berörda.”

Lars Nylin