4 juni 2013

DIGITALNYTT Andy Chen ny VD för WiMP

Andy Chen är ny VD för WiMP sedan 1 juni. Chen har varit VD på Preview Networks i Köpenhamn och innehar även ett antal styrelseuppdrag för företag inom teknik-och mediesektorn.

Andy Chen är amerikansk medborgare och har omfattande erfarenhet från den digitala mediebranschen. Han har tidigare haft ledande befattningar inom globala medieföretag som MTV och Viacom. Under Chens tid på Preview Networks har företaget utvecklats till att bli en av Europas största digitala innehålls- och distributionsplattform och nätverk för marknadsföring, PR och reklamvideoinnehåll.

”Styrelsen är entusiastisk över att ha attraherat en ledare av Andys kaliber att styra WiMP-teamet. Med sin stora erfarenhet från digitala medier och starka track-record av att bygga nya onlineföretag, är vi övertygade om att Andy kommer att tillföra betydande värde till bolaget. Vi förväntar oss att WiMP fortsätter sin starka tillväxt framöver och tror att Andy är rätt person för att leda denna utveckling ”, säger Trond Berger, styrelseordförande i Aspiro AB i ett pressmeddelande.

Chen ersätter Espen Lauritzen som har fungerat som tillförordnad VD sedan maj 2012.

Lars Nylin