29 maj 2013

SKIVBOLAG Sony Music samarbetar med Record Union

Idag offentliggjorde Sony Music att man har inlett ett samarbete med den nordiska independentdistributören Record Union.

Sedan Record Union start för tre år sedan har över 25 000 artister registrerat sig och distribuerats vidare till plattformar som Spotify, iTunes, Deezer, WiMP och Beatport. Record Union har tidigare agerat språngbräda åt bl.a Medina, Vinsten, Emblem3 och Bara På Låtsas.

– Samarbetet mellan Sony Music och Record Union är unikt och skapar otroliga möjligheter för artister som vill ta nästa steg i sin karriär, menar Daniel Nilsson, vd Record Union.

– Record Union kommer bli den brygga mellan osignade artister och skivbolag vi på Sony tidigare har saknat, säger Mark Dennis, vd Sony Music.

– Vi är säkra på att vi tack vare detta samarbete kommer upptäcka flera talangfulla artister och erbjuda dem en spännande och utvecklande framtid hos oss.

Det nya samarbetet innebär icke kontrakterade artister som distribuerar sin musik genom Record Union aktivt erbjuds möjligheten att bli upptäckta av Sony Musics A&R-team. Samarbetet kan delvis liknas vid satsningen Spinnup, som Universal Music tidigare i år skapade tillsammans med digitalbyrån Oakwood och X5 Music. Med olika verktyg som Record Union tillhandahåller kommer Sony Music på nära håll att kunna följa och ha en aktiv dialog med dessa artister. Även Record Unions existerande artister ges möjlighet att aktivera funktionen.

– Vi är övertygande om att Sverige hyser enormt mycket talang och att vi nu på ett enkelt sätt kan få upp ögonen för framtidens artister redan idag, kommenterar Helen McLaughlin, Head of A&R på Sony Music, som kommer ta en aktiv roll i samarbetet och gläds åt möjligheten att kunna föra en dialog med spännande artister redan på ett tidigt stadium.

Utöver att lyssna på uppladdad musik samt ge feedback och råd kommer Sony Music att marknadsföra utvalda artister i sina kanaler för att på så sätt nå en bred publik. Dessutom innebär samarbetet även möjlighet för de aktuella artisterna och banden till skivkontrakt.

Till en början omfattar samarbetet enbart Sverige, men expansion till fler marknader är planerad.

Claes Olson