28 maj 2013

KAMPANJ TT testar

Ölmärket TT låter i ett kampanjinslag kallat TT TESTAR: MUSIK tre artister från Stockholm, Göteborg och Malmö mötas i en studio för att under en veckas tid skapa något nytt och unikt tillsammans. Stockholm representeras av Britta Persson, Malmö av Mikael Jepson och från Göteborg kommer Daniel Gilbert. Trion går in i studion tillsammans den 10 juni.

TT föddes 1955 när tre bryggerier från Stockholm, Göteborg och Malmö gick samman för att tillsammans skapa ett nytt öl. I år låter TT de tre städerna mötas igen för att se vad som händer när samma modell används inom helt andra områden såsom musik, mat, mode och design.

– Känner både Britta och Jepson lite ytligt så det skall bli intressant att se vem av oss som bryter samman först, säger Daniel Gilbert. Daniel debuterade i kultbandet Broder Daniel för att senare bli Håkan Hellströms högra hand under många år. Daniel spelar nu tillsammans med Augustifamiljen och är aktuell med sitt andra soloalbum Nowadays Daniel Can’t Even Sing.

Britta Persson slog igenom med Winter Tour från debutskivan Top Quality Bones and a Little Terrorist. Britta är nu aktuell med sitt kritikerrosade album If I was a band my name would be forevers.

– Det är alltid roligt att få ta del av andra människors musikvärldar, säger Britta.

– Detta är en superkul utmaning som gör att man även blir lite nervös, vad kommer hända? Hur kommer det bli? säger Mikael Jepson som i dag är aktuell med bandet Stereo Explosion. Jepson har en lång karriär bakom sig som gitarrist i ett av Sveriges mest hyllade band, The Ark.

Lars Nylin