2 maj 2013

MANAGEMENT Creative Engineering satsar på norska Amund Maarud

I regi av sitt svenska managementbolag med Maria Engström Østby på Creative Engineering gjorde Amund Maarud 29 april ett bejublat showcase på Obaren i Stockholm.

Amund Maarud har ingått samarbetsavtal med JIm Morewood på engelska agenturen EGO och i mars gjorde Amund Maarud sin första Londonspelning på The Garage. Live har Amund Maaruds blandning av skitig rock med bluesrötter, hårdare rock och psykedelia jämförts med bl.a Jack White och Black Keys och i London blev mottagandet mycket positivt hos både arrangörer, publik och media.

Amund Maarud har redan en både lång och framgångsrik karriär bakom sig i den norska musikbranschen. Efter att ha spelat med bandet The Grand 2006-2012 har han återupptagit sin solokarriär, en comeback som förra året inleddes med en norsk grammis (Spellemansprisen) för albumet Electric. I år blev Amund Maarud nominerad igen, för uppföljaren Dirt [Snaxville Recordings], som ännu så länge inte finns utgiven utanför Norge.

– Tillsammans med Jim Morewood kommer vi nu att bygga vidare både i Sverige och UK, berättar Maria Engström Østby.

– Prioriteten just nu är att få in fler samarbetspartners i teamet.

Claes Olson