30 april 2013

4 SNABBA med Lars Hansson på Bolero

Det händer saker både här hemma och i England för Bolero. MI sökte upp Lars Hansson på Bolero för en 4 SNABBA och passade på att kolla hur det gick med hans egen exportkarriär på 1980-talet.

Det verkar hända saker kring ditt band Here Is Your Temple i England?

– Yes. När jag träffade bandet och de spelade upp sin debut-EP So High, inspelad tillsammans med producenten Petter Winnberg,
kände jag att det här är helt unikt och hade stora möjligheter utomlands.

– Vår plan var att börja jobba in Here Is Your Temple tidigt i England och låta media vara med och upptäcka bandet och få en chans att göra det till ”sitt.” Var över och träffade ett par promotionbolag och hittade ett vi fick feeling för. Dom har gjort ett bra jobb med att introducera bandet på rätt nivå och lyckats föra vidare intresset till nästa steg.

– Vi fick tidigt massiv bra respons från engelska musikbloggar, det ledde vidare till bra exponering i Q Magazine, Guardian, NMW och till att BBC6 har plockat upp singeln.
Efter BBC fick vi intresse från flera stora labels, management och agenter. Nu har BBC2 också plockat upp singeln.

Vad händer närmast?

– Here Is Your Temple har två spelningar i London innan sommaren och och i samband med det träffar vi engelska bolag för att prata samarbete. Daytrotter (världens största livestreaming) har också bokat in bandet för inspelning i London med producenten Ian Grimble i juni. Här hemma håller vi på att knyta samarbete med ett skivbolag och en bokare som kommer hjälpa oss ordentligt. Boleros upplägg är att vara med att hitta, utveckla, sätta bollen i rullning och sedan hitta en samarbetspart som kan hjälpa oss att ta nästa kliv och där är vi nu med Here Is Your Temple.

Du har väl själv haft en ”karriär” i England?

-Yes. Hade bandet 1,2,3 tillsammans med Thomas Widestrand och Pelle Lidell. Vi var över i London och lyckades fixa kontrakt med Virgin UK och spelade på en del klassiska klubbar i London med
omnejd. Det jag kommer ihåg var kul. Ett minne är när Virgin åker över till Stockholm för att kolla oss live och besluta om dom skulle signa oss eller inte.  Spelningen avbröts i första låten, då utrustningen gick sönder. På middagen med Virgin efter giget började Pelle och Thomas slåss.

– Ja, det var det tänkte jag. Tror dock slagsmålet gjorde Virginsnubbarna förvirrade, för sen blev vi signade.

Vad har Bolero på gång i övrigt?

– 2013 blir ett aktivt år för Boleros artister. Bland annat släpper tjejpunkbandet Besserbitch singel i sommar och Sebastian Wijk jobbar i studio med nya låtar.
Uno Svenningsson är igång med låtskrivande inför nytt album, de låtar som är klara påminner mycket om hans solodebut.

– På förlagsfronten har det varit grymt kul och spännande att följa YOHIO under ett par år och se hur det exploderat i och med Melodifestivalen. YOHIO och hela Ninetone/Universal-teamet runt har imponerat stort. Adam Rickfors är på gång med nya singlar och kommer att ta plats i år. Anders Lundström har producerat och varit med och skrivit Panetoz nya sommardänga Vissla med mig.

Lars Nylin