4 april 2013

SKIVBOLAG Cooperative Music till PIAS / Border

[PIAS] har förvärvat Cooperative Music av Universal Music. Från och med maj kommer Border /[PIAS] Nordic att vara den exklusiva distributören av Coop i Skandinavien. I Cooperative-katalogen ingår bl.a etiketterna Bella Union, Heavenly Recordings, V2 och Rabid med The Knife.

Det internationella distributionsnätverket PIAS Entertainment Group och svenska Border Music ingick i höstas en överenskommelse som innebar starten av [PIAS]  Nordic – ett dotterbolag samägt av Border Music och [PIAS]. 1 maj startar det nya bolaget sin distributionsverksamhet med Pelle Eriksson som General Manager, då med Cooperative Musics katalog i lagret.

[PIAS] Nordic är en del av Pias stora internationella nät av lokala operatörer. Sedan tidigare omfattar nätverket bl.a England, Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz, Holland, Belgien, Luxemburg, Irland och Spanien. Utöver detta har Pias även samarbetsavtal inom USA, Australien och ytterligare ett antal utomeuropeiska länder.

Sedan tidigare är det klart att [PIAS] Nordic även kommer att arbeta med skivbolagen Play It Again Sam (Editors, Agnes Obel, Seasick Steve), Wichita (First Aid Kit, Cribs, Best Coast) och Infectious (Temper Red, Local Natives) samt ett stort antal andra engelska och USA-baserade bolag. Genom [PIAS] sköter [PIAS] Nordic den globala digitala distributionen, kompletterat med lokala digitalförsäljnings- och marknasföringsinsatser. I tillägg till den fysiska och digitala distributionen, marknadsföringen och promotion kommer [PIAS] Nordic även erbjuda licensiering från tredje part samt inkassering av radiopengar i de olika territorierna.

Claes Olson