4 april 2013

FESTIVAL Fredstema och Melanie på Peace & Love

Festivalen Peace & Love har presenterat årets tema, Time for Peace. Passande nog kommer Woodstocklegenden Melanie till årets festival i Borlänge.

Time for Peace, så lyder temat för årets Peace & Love. Den första programpunkten är Samtal om ett krig, där den tidigare medieprofilen och informationsdirektören för Svenska Afghanistankommittén i Kabul, Lasse Bengtsson, samtalar med Shakeb Isaar och Khazar Fatemi om Afghanistans situation och ungdomens framtid där. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Fred på jorden, kan man fortfarande önska sig det? Är det naivt att önska sig det? Vi tycker att alla måste det men också lyfta upp vad fred är för olika individer i olika situationer. Vi kan börja med oss själva och hur vi mår. Hur ser det ut i vår egen omgivning, i vår stad, i vårt land? Hur behandlar vi varandra och sen lyfta det till ett större perspektiv. Den dag samtal och diskussioner inte längre finns då sker det hemskheter. Men vi vill också lyfta framtidstro, kärlek, glädje och inspiration, säger Moa Jönsson, projektledare för Peace & Loves inspirationsprogram.

Peace & Love presenterar lämpligt nog även en livs levande ikon från åren av Peace, love and understanding; folksångerskan Melanie, som spelade på Woodstockfestivalen 1969. Melanie har sålt 25 miljoner album under sin karriär och var den första kvinnliga artisten som hade tre låtar samtidigt på den amerikanska Billboard-listans Topp 40.

Vi är tokstolta att kunna presentera Melanie, en fortfarande aktiv artist som bröt mark i början av 70-talet och inspirerade många såväl män som kvinnor, säger presschef Ronny Mattsson.

Melanie blir den tredje artisten som uppträtt på legendariska Woodstock 1969 och som nu ska spela på Peace & Love. Tidigare artister som gjort detsamma är John Fogerty år 2010 och Garth  Hudson från The Band år 2012.

Lars Nylin