28 februari 2013

ARTIST Releasefest för albumaktuella Top Cats

I onsdags släpptes Top Cats sitt nya album Smashing To The Ground [Mariann / Warner Music]. Inför utgivningen arrangerade Warner Music en releasefest på O-baren, Stockholm, där det bjöds på mingel och livespelning i sann rockabilly-anda.

Det värmländska bandet Top Cats har under de senaste 18 månaderna gjort sig ett starkt namn på den svenska musikscenen. Detta med bland annat 150 spelningar, finalplats i Melodifestivalen och guldförsäljning av debutalbumet Heartache i bagaget.

Det nya albumet Smashing to the ground firades i måndags med releasefest och en livespelning på O-baren i Stockholm. Efter ett energiskt framförande av de nya låtarna delade bandet med sig av tankar kring det nya albumet och framtida planer.

Hur skiljer sig det nya albumet från tidigare material?

– Det här är mycket bättre och lite tyngre, menar gitarristen Fredrik Lilja. Det finns lite mer tanke bakom det här också. Nu var det lättare att få en röd tråd genom hela albumet eftersom att det fanns mer tid att diskutera åt vilket håll vi ville låta. Så vi är jävligt nöjda med den nya plattan!

Tidigare har Top Cats varit på resande fot i såväl Sverige som internationellt. Sångaren Jon konstaterar att de under förra året åkte motsvarande 1,2 varv runt jorden i en bil som hade kört mer än tredubbelt så långt innan dess. Efter albumsläppet väntar ytterligare livespelningar .

Vad kommer att hända framöver?

– Vi ska ut på en Europaturné, bland annat till Österrike och Finland. Vi tänker gigga röven av oss helt enkelt! avslutar basisten Martin Lindahl.

Lina Pettersson