21 februari 2013

SKIVBOLAG Faråker skriver artistavtal med Universal Music

Ifjol uppträdde Faråker på Peace & Love-festivalen och Faråker – Olle Blomström – skrev förlagsavtal med Warner/Chappell samtidigt som låten Paparazzi Du började spelas på både P3 och P4. Nu har Faråker skrivit artistavtal med Universal Music.

– Faråker skriver fantastiska låtar på svenska, med ett sound som andas klassiskt stor pop, säger Peter Hart, A&R på Universal Music. Vi är väldigt glada över att få börja jobba tillsammans med denna begåvade artist och låtskrivare.

Just nu arbetar Faråker på sitt debutalbum, en skiva med arbetsnamnet Början på slutet – enligt Universal Music ”i Ted Gärdestads anda och med ett sneglande öga på Brian Wilsons atmosfärer”.

Så här berättas Faråkers historia i skivbolagets pressutskick:

”Faråker började som en pojkdröm i en gammal lada i Blekinge. Olle Blomström bestämde sig för att försöka skriva musik på svenska. Det gick dåligt. Det gick till och med så pass dåligt att han bestämde sig för att flytta utomlands, där han bodde i Grekland under en tid. Där skrev han låtarna Stå på tå och Allt som är skit, men inspelningarna överröstades av demonstrationer och cikador. Sju månader gick och till slut kom idén tillbaka, att ge Faråker en ny chans.

Åter i Sverige, gjorde han ett nytt försök att dela med sig av sin musik. Plötsligt var folk intresserade, Stå på tå spelades på webbradio-stationer som Gimmieindie, spelningar bokades och

Cikadan är en insekt som finns i medelhavsregionen och Nordamerika. Den lever under marken i 17 år för att sedan ta sig upp och spela sin sång. Ljudet från tusentals cicador skapar en wall of sound som för de flesta är förknippade med soliga dagar och bekymmerslösa semestrar. Drömmen om Kalifornien och sextiotalets surfmusik har alltid influerat Faråker. Men det är först 17 år efter att Olle rörde ett piano för första gången som det nya svenska vemodet blandas med de enkla melodierna från förr.”

Claes Olson
Bilden fr.v: Peter Hart (Universal Music), Faråker och Emilie Rosenblad (Universal Music)