21 februari 2013

MUSEUM Swedish Music Hall Of Fame och ABBA The Museum öppnar 7 maj

I vår öppnar den musikaliska mötesplatsen som ger fullt spelrum åt den svenska populärmusiken och dess rika historia. Nu är det klart att Swedish Music Hall of Fame med ABBA The Museum öppnar 7 maj på Djurgården i Stockholm.

Swedish Music Hall of Fame startades i syfte att skapa en musikalisk mötesplats där besökarna får en helhetsbild av den svenska populärmusiken och dess historia. Platsen bjuder in till en upplevelsebaserad resa genom att erbjuda unika evenemang, spelningar, utställningar samt en Hall of Fame över den svenska populärmusikens legendarer. De grundpelare som gav liv åt idén var att samla Sveriges kulturskatter, visa dess historia och koppla denna till dagens musikscen.

Swedish Music Hall of Fame visar både temporära och permanenta musikutställningar från 1920 fram till idag. De permanenta utställningarna är: Den svenska populärmusikens historia, legendarsalen Hall of Fame och ABBA The Museum.

ABBA The Museum tar med besökarna på en resa genom en av musikhistoriens största framgångssagor. Utställningen är interaktiv och upplevelsebaserad med bilder, musik, filmklipp och rekvisita. På plats finns bland annat ett självspelande piano som är kopplat till Bennys studio och en autoguide där Björn, Agnetha, Frida, och Benny berättar om tiden i ABBA, framtaget tillsammans med Catherine Johnson (manusförfattare till Mamma Mia!). Detta för att skapa största möjliga interaktivitet i utställningarna.

Bakom ABBA The Museum står Björn Ulvaeus och några av den svenska upplevelseindustrins starkaste aktörer. Parks & Resorts, Universal Music Group, Polar Music, Synergera Rättighetsförvaltning och Eventum är några av alla som har bidragit till tillblivelsen av museet. Samarbetspartners med ett fördjupat samarbete med ABBA The Museum är: Clarion Hotels, MasterCard, Spotify, SJ, Stockholm Arlanda Airport och Viking Line. Mediepartners är Aller Media, SBS Radio och TV4.

Projektet är ett nära samarbete med ABBA och ett femtiotal personer jobbar just nu för att färdigställa det sista inför öppningen 7 maj.

Lina Pettersson

Foto: Bengt Malmqvist / Rockshot