14 februari 2013

ARTIST Steve Earle på besök

I måndags var den amerikanske artisten Steve Earle på promotionbesök i Stockholm. 17 april släpps hans nya album The Low Highway [New West Records / ADA / Warner Music], som är uppföljare till hans Grammy-nominerade I’ll Never Get Out Of This World Alive från 2011.

The Low Highway är det första albumet som lanseras under namnet Steve Earle & The Dukes (And Duchesses) – och den första som använder sig av hans gamla bandnamn The Dukes sedan 1987 års Exit 0.

The Low Highway är Steve Earles 15:e studioalbum sedan debuten Guitar Town 1986.  Albumet släpps som enkel-CD, deluxe CD/DVD, digitalt och på 180 grams vinyl.

I spåren återfinns bl.a två låtar som Earle skrev tillsammans Lucia Micarelli, när han spelade mot denne i den hyllade TV-serien Treme,  där Earle de två första säsongerna spelade gatumusikern Harley. De nämnad låtarna plus en tredje som också finns med på albumet skrevs speciellt för Treme och framfördes av Micarellis rollfigur i TV-seriens tredje säsong .

Claes Olson

Bilden, fr.v: Håkan Olsson (Rootsy), Jens Olsson (ADA Nordic/Warner Music), Steve Earle och Gary Briggs (New West Records)