4 februari 2013

ARTIST Beyoncé till Sverige

The Mrs. Carter Show World Tour med Beyoncé i huvudrollen startar i Europa den 15 april och besöker 20 Europeiska städer innan turnén fortsätter i Nordamerika den 28 juni. En av dessa 20 städer är Stockholm i regi av Live Nation. Den 29 maj intar världstjärnan Ericsson Globe under sin första turné på över tre år. Bijletterna släpps måndagen den 11 februari kl 9.00.

The Mrs. Carter Show World Tour är Beyoncés mest ambitiösa turné hittills. Den innefattar fler städer än tidigare och planeras pågå i nästan ett helt år då den efter Nordamerika fortsätter i Sydamerika, Australien och Asien.

Efter hennes uppmärksammade framträdande under halvtidsshowen på söndagsnattens Superbowl i New Orleans står det alltså klart att Beyoncé gör sin första turné sedan I AM…WORLD TOUR år 2009. Den förra turnén rankades som nummer ett på tidningen Billboard’s Hot Tour Chart det året. Turnén sågs av fler än 1,1 miljoner fans på över 100 konserter i 32 länder och sex kontinenter.

Beyoncé är i dag en av de mest populära artisterna alla kategorier. Hon är artist, skådespelerska och affärskvinna som släppt fyra soloalbum som sålt i över 75 miljoner exemplar. Hon har vunnit otaliga priser och utmärkelser, inkluderat hela 16 Grammy Awards. Billboard utnämnde henne till det förra deecnniets Top Female Artist och Top Radio Song Artist. 2008 hade hon en Sverigeetta med singeln If I Were A Boy [Sony Music].

Lars Nylin