Nyheter 31 januari 2013

SKIVBOLAG Årets första 100 Live

I tisdags arrangerades showcaset 100 Live för andra gången på Scandic Grand Central i Stockholm. Under kvällen intog artister med singlar hos skivbolaget 100 Songs scenen inför det inbjudna musikbranschfolket.

Det digitala skivbolaget 100 Songs arrangerar varje månad 100 Live i syfte att lyfta fram de artister som har eller ska släppa en singel hos dem. I tisdags fylldes Scandic Grand Central för andra gången med branschfolk, bloggare och artister.

– Genom att arrangera 100 Live och bjuda in folk från branschen kan vi öka möjligheten att artisterna hos oss blir upptäckta och signade till andra skivbolag. Sen är det även nyttigt för många inom branschen att komma hit för att exempelvis knyta nya kontakter, mingla och ha det trevligt, säger Elin Larsson, PR manager på 100 Songs.

Först på scenen var Mariette Hansson under artistnamnet MaryJet. Mariette etablerades som artist under hennes deltagande i Idol 2009 där hon nådde en fjärdeplats. Hennes liveframträdande på 100 Live innehöll tre låtar med band, varav en singel signerad hos 100 Songs.

Efter MaryJet följde ännu en tidigare Idol-deltagare. Erik Segerstedt, som kom tvåa i Idol-finalen 2006, framförde en egen tolkning av Gavin DeGraws Meaning med pianokomp av Mattias Andréasson. De båda bildar tillsammans med Danny Saucedo poptrion E.M.D.

Sist ut var rockduon The Wiser med den 34:e av 100 Songs totalt 40 signerade singlar. Stockholmsbandet avslutade kvällen med riviga gitarrer och fartfyllda melodier. Slutligen kommenterade Tommy Leino, operativ ansvarig för både 100 Live och 100 Songs, resultatet av kvällen.

– Just nu känns det jättebra. Det är svårt att säga vart det kommer leda, men det är mycket folk här och vi har många som är sugna på att spela. Man kan säga att ”Vi älskar singlar” är vår slogan, men vi är inte någon dejtingsajt, avslutar Tommy skämtsamt.

Lina Pettersson

Bilden: The Wiser