31 januari 2013

MANIFEST Inför årets stora Nalen-gala

Nästa fredag, 8 februari arrangeras Manifestgalan 2013 på Nalen i Stockholm. Manifestgalan uppmärksammar och premierar förra årets bästa oberoende musik i Sverige.

Jurygrupperna, sammanlagt över 100 personer, består av journalister, arrangörer och branschfolk. I år har juryn nominerat 69 artister till totalt 20 olika priser. För första gången delas det ut pris i kategorierna Årets visa och Årets Musikvideo. Det sistnämnda priset delas i samarbete med Göteborgs filmfestival ut vid en speciell kväll på Pustervik i Göteborg 2 februari.

Konferencierer på årets Manifestgala är Kakan och Julia, kända bl.a från talkshowen Kaka på Kaka på SVT. Årets statyetter är gjorda Max Magnus Norman. Det blir en fullmatad Nalen-kväll med liveframträdanden av Miriam The Beliver, Blood Music, Min Stora Sorg, Chords och MF/MB/.

Manifestklubben är namnet på årets efterfest, som arrangeras av Uniform Beat, skivbolaget Playground Music Scandinavias etikett för elektronisk dansmusik. Uniform Beat firar ett år som skivbolag och har under detta haft framgångar med bl.a Smith & Thell som klättrat på listorna, Mayka som var P3-Guldnominerad till Årets Dans och Molitor som remixar ledmotivet till bioaktuella filmen EGO. Manifestklubben bjuder på dj- och liveframträdanden med namn som Adam Rickfors, We Are Legends, Mayka, Smith & Thell, Molitor och Kodie inom genren EDM. Inne på stora Nalen kommer det också att efterfestas med livemusik och dj’s. Biljetten för 150 kronor ger tillträde till både gala och efterfester.

I samband med Manifestgalan hålls även en serie seminarier med föreläsningar av bl.a Spotify samt finalen på Manifest On Tour, där vinnaren av torsdagens final 7 februari får inleda Manifestgalan dagen därpå.

Frida Alkestrand

Länkar:

www.manifestgalan.se

http://manifestklubben.tumblr.com