20 december 2012

SKIVBOLAG Kvelertak från Indie Recordings till Sony Music

Sony Music Sweden har inlett ett samarbete med det norska bandet Kvelertak. I mitten av mars släpps bandets andra album Meir i Sverige och resten av Norden. 

Guldsäljande norska Kvelertaks självbetitlade debutalbum prisades till bästa nykomling och bästa rockband på Spellemanngalan (norska Grammis) förra året, dessutom blev albumet kritikerhyllat världen över. Bandet är känt för sina livespelningar, där tre gitarrister ger skäl för begreppet ”loud”. Till bandets fans räknas bl.a David Grohl och Converge.

– Kvelertak är ett av dagens bästa rockband och Kvelertak live  ligger i en helt egen division , säger Helen McLaughlin, Head of A&R Sony Music Sweden. Vi är extremt glada att få vara med på deras resa!

– Vi gratulerar Kvelertak till deras samarbete med Sony Music i Skandinavien, hälsar man från den norska etiketten Indie Recordings. Detta var det naturliga steget för bandet. Vi är stolta över att ha fått vara en stor del av deras resa och hjälpt dem nå dit de befinner sig idag! Vi ser fram emot att fortsätta med Kvelertaks kommande vinylreleaser.

Kvelertak består av sångaren Erlend Hjelvik, gitarristerna Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland och Maciek Ofstad, bassisten Marvin Nygaard och trummisen Kjetil Gjermundrød. Texterna är på norska, och influenserna är en blandning av black Metal, punk och ren rock and roll.

I april åker Kvelertakt på Sverige- och Norgeturné.

Claes Olson