6 december 2012

FÖRLAG BMG introducerar nytt masterupplägg i Skandinavien

BMG kommer nästa vecka att introducera sitt uppmärksammade masterupplägg i Skandinavien. I samband med det släpper man The Bryan Ferry Orchestra The Jazz Age 12 December genom sitt stockholmsbaserade kontor BMG Chrysalis Scandinavia där Suzanne Rapp har utsetts till Master New Recordings Manager.

– Efter att på mindre än ett år ha byggt upp en låtkatalog med mer än en miljon titlar är förstås BMG mest kända som musikförläggare, men man har redan visat att bolagets mastermodell fungerar för artister på flera olika nivåer, säger Sanken Sandqvist, General Manager för BMG Chrysalis Scandinavia.

– Vi är mycket nöjda med att BMG nu är en del av den skandinaviska skivbranschen också!

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta som en del av BMG:s integrerade internationella masters team och att nu kunna erbjuda det här nya alternativet till skandinaviska artister, kommenterar Suzanne Rapp.

Suzanne Rapp (tidigare Head Of International på Cosmos Music Group och tidigare även Bonnier Amigo samt Versity) kommer att rapportera till bolagets Berlin-baserade Vice President New Recordings Dominique Kulling.

BMG:s masterupplägg bygger på en ny samarbetsform för att ge ut musik och är tänkt att utgöra ett nytt alternativ till traditionella skivkontrakt. Artister och band som redan har tecknat avtal om att ge ut sina inspelningar genom BMG:s masterupplägg inkluderar bl.a Bryan Ferry, engelska Dexys (f.d Dexy & The Midnight Runners) och Deaf Havana och tyska Nena.

The Bryan Ferry Orchestras The Jazz Age är det första av tre album som sångaren kommer att släppa genom BMG i ett avtal som innebär att förlaget kommer att förlägga större delen av Ferrys omfattande låtkatalog, som sträcker sig från den klassiska debuten med Roxy Music för 40 år sedan fram till de senaste decenniernas framgångsrika solokarriär. Nya albumet The Jazz Age har fått fina recensioner och säljer redan bra i Storbritannien och övriga Europa.

BMG Chrysalis Scandinavia kommer inte enbart att arbeta med internationella masteravtal, utan förlaget kommer även att arbeta med lokala avtal. I Norden kommer distributionen att skötas av Sony Music Scandinavia.

Claes Olson