20 november 2012

DIGITALNYTT Nya WiMP för Android ute

Musiktjänsten WiMP har nyligen släppt ny version för användning på iPhone och iPad. Nu får även mobilanvändare av det ständigt växande operativsystemet Android en uppdaterad version. De får en helt ny design med full tablet-stöd, ny startsida med redaktionellt innehåll och rekommendationer, fler bilder, beskrivningar, albumrecensioner, förbättrad sökfunktion, förbättrat offlinestöd, nya delningsmöjligheter och mycket mer.

-Android är redan störst i världen och även högintressant i Sverige. WiMP har än så länge fler användare på iPhone, men vi räknar med att få många fler Android-användare framöver och är därför mycket glada över att idag introducera till svenskarna vad som helt enkelt är världens bästa musiktjänst för Android, säger Fredrik Nyström, VD för WiMP i Sverige i ett pressmeddelande.

WiMP har lokala redaktioner i varje land och i Sverige pågår nu bland annat konsertserien WiMP Live Sessions, där WiMP två gånger i månaden presenterar en liveakt på Story Hotel i Stockholm. Konserten spelas sedan in och släpps i WiMP för de som inte hann gå på konserten, eller som vill höra den igen.

I nya WiMP för Android kan användaren hitta WiMP-redaktörernas dagliga tips och rekommendationer.

Dessutom integreras nu mycket mer artistinformation, fler albumbeskrivningar, artistbiografier, artistbilder, relaterade album, kritikerfavoriter och recensioner. Offlinehanteringen har också förbättrats och en ny sökfunktion låter användare söka i spellistor från WiMP-redaktörerna, artister och andra WiMP-användare. Delningsfunktionen har också förbättrats.

Dessutom, kan nu även användare av Android-tablets, som är på väg att nå betydande marknadsandelar enligt IDC, nu för första gången också använda WiMP.

Lars Nylin