7 november 2012

SKIVBOLAG One Direction på blixtvisit i Sverige

One Direction, ett av världens mest populära band just nu, var på blixtvisit i Stockholm i fredags. Under fyra dagar besökte One Direction [SYCO/Sony Music] fyra länder för europeisk promotion innan de den här veckan åker vidare till USA för att medverka på bl a The Today Show och The Ellen DeGeneres Show. Sverige var ett av de utvalda länderna tillsammans med Italien, Frankrike och Spanien.

I fredags släpptes även biljetter till bandets kommande Europaturné som når nyivigda Friends Arena den 8 maj. Fans hade köat i flera dagar i minusgrader runt om i Sverige för att lägga beslag på de åtråvärda biljetterna som sålde slut på mindre än en timme.

Syftet med Sverigebesöket var att gästa X Factor Sverige på TV4. One Directions första nordiska TV-medverkan innehöll uppträdande av två svenskskriva låtar, dels den aktuella singeln Live While We’re Young och hiten What Makes You Beautiful (fyra gånger platina). Fredagens X Factor-sändning vigdes till stor del åt bandet. Bandet träffade även svensk media.

One Direction släpper på fredag 9 november uppföljaren till Platinasäljande debuten Up All Night. Nya albumet Take Me Home (SYCO Music/Sony Music) innehåller åtta låtar som är producerade av svenskarna Carl Falk och Rami Yacoub. Albumet toppar listan över mest förhandsbokade skivor på CDON.

Lars Nylin

På bilden ses One Direction och deltagarna i X Factor Sverige (foto: Linus Hallsenius/TV4)