Nyheter 7 november 2012

4 SNABBA med Anders Fridén på Razzia Notes

In Flames sångare Anders Fridén har redan tidigare varit inblandad i skivbolaget Selective Notes. Nu startar han sin egen etikett Razzia Notes i samarbete med skivbolaget Razzia. MI nådde honom i Oklahoma för en 4 SNABBA.

Berätta för MI:s läsare vad Razzia Notes blir för bolag och vad som kommer att släppas?

– Razzia notes kommer vara ett rockbaserat bolag. Hårt som mjukt. Det kommer vara en plattform får nya band att utvecklas, där jag kommer
jobba nära alla band. Jag har ju dragit på mig en enorm erfarenhet genom åren och kan vara ett bra bollplank för banden som ligger hos oss.

Du som har drivit bolag även tidigare; har du några favoritbolag rent musikaliskt?

– Jag, tillsammans med Daniel ”Tive” Tivemark har drivit etiketten Selective notes i två år. Vi har haft ett nära samarbete med Razzia records och jag gillar väldigt mycket hur dom jobbar som bolag. Så för mig, att få ett ännu tätare samarbete med Razzia känns väldigt inspirerande. När jag var yngre så räckte det ibland att man vände på skivan, såg rätt label och man visste att det var bra musik. Den känslan skulle jag vilja återskapa. Att köparen känner sån trovärdihet att dom inte måste förhandslyssna utan vet direkt att det är kvalité.

Vad händer med In Flames just nu?

– Just nu sitter jag på en turnébuss i Oklahoma och vi är på ännu en lång turné i USA som sträcker sig till 16 december med avslutning i Seattle. Därefter är det lite jul ledigt och sedan är det ut igen på nya äventyr.

Och så dyker du upp på en ny platta med Orphei Drängar och sjunger musikallåt, hur kom det sig?

– Fick frågan och först tänkte jag, inte en chans! Men sedan eftersom det är något helt annat för mig och utanför min ”comfort zone” så kände jag att jag måste hoppa på projektet. Kul för mig att göra något som är en utmaning samt något som dom flesta inte förväntar sig.

Lars Nylin